Free Lips Glitter MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com
@MEREPEK

*moto e398*

Thursday, February 28, 2008

waduh-waduh..lama jugak saya x update blog ni..busy main game jer petang-petang ...... bukan apa kalo balik umah pun boring ..baik aku main game ....
skrg demam pilihanraya.....untuk bacaan lebih lanjut sila ke website yg berkaitan ye... :0
akhirnya aku berjaya mengupgrade atau memodding hp lamaku motorola e398 ke rokr e1
dah lama aku tgk tutorial tu kt internet tp takut nak cuba pasal dia nyer warning IF YOU CHOOSE TO PROCEED BEYOND THIS POINT YOU ARE RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE CAUSED TO YOUR PHONE. IF IT DIES YOU MAY NEED TO SEND IT IN FOR SERVICE. THIS IS UNLIKELY BUT POSSIBLE, SO BE AWARE OF THE RISK YOU'RE TAKING BY MODDING YOUR PHONE ...akhirnya minggu lepas setelah beberapa percubaan akhirnya berjaya jugak. Tutorial kt website (http://mirror.softcox.com/e398-to-ROKR/) tu dah out dated la..
kat sini aku nak share la tutorial yg aku buat.
Before that,
Pros of doing this modification:
iTunes, which works well
AAC Audio support (within Videos too)
Video Recording (unlimited possible)
Airplane Mode
Install Java to memory card
Better skins (3x4 icons)
Quad-Band GSM support

yg mana sebelum ni hp aku hanyalah hp murah biasa je..bila dah modding baru la semangat sikit nak guna hp..nak beli baru, hp aku ni masih elok lg..tak nak la membazir kan...
e398 to rokr E1 tutorial
What you'll need for this process:
A working Motorola E398 phone
A USB data cable (you CANNOT use bluetooth!)
FlashBackup V3 - ni utk backup file
The "Revolution v4.0"or "Radeon wabi" Monster Pack firmware -u can find this at http://www.e398mod.com/

P2KTools -u can find this at http://www.e398mod.com/
Cara-caranya (pastikan e398 dah connect ke pc ):
1.pergi kt p2ktools pastu copy semua file pic,sound,phonebook atau apa -apa je yg korg rasa nak backup.
2.guna fashbackup utk buat full backup utk sistem dalam e398.
sila pastikan hp anda berada dalam keadaan bootloading.




3.Setelah backup semua, barulah kita flash "Revolution v4.0"or "Radeon wabi" Monster Pack firmware dgn menggunakan flashbackup v3 juga. Hp korg akan jadi begini



THE FLASHING PROCEDURE WILL TAKE 15-30 MINUTES, DO NOT INTERRUPT THE PROCESS IN ANY WAY WHILE IT IS FLASHING.
Looks like we're done here! Now exit flashbackup, restart your phone and lets see what happens!
Hasilnya mmg cukup memuaskan utk pengguna hp biasa-biasa aje mcm saya ni..

merepek@ 8:30 AM 0 comments

*About Me*

Zidot*
25*
Cat city*
simple life*


VISITOR:
*My Tag-board*